Tuesday 3 May 2016

Različni tipi komentiranja

Komentiranje na blogih se je v zadnjih letih v večji meri preselilo na družabna omrežja, a ima še zelo pomembno vlogo pri razvoju in rasti bloga.

S komentiranjem na drugih blogih tkemo spletna prijateljstva, se povezujemo s somišljeniki, predstavimo skupnosti ter gradimo lastno "znamko".

Na Wordpress.org blogih imamo na voljo močne zaščite proti spam komentarjem, zato imamo več ali manj vsi vklopljen način komentiranja kjer vneseš Ime/Nick, email ter poljubno tudi spletno stran.




Zatakne se pri Bloggerjevih blogih, kjer dostikrat naletim na komentiranje, ki je dovoljeno samo identificiranim uporabnikom - samo tistim z Googlovimi, OpenID računi ... Opcija Settings - Post and comments - Who Can Comment - Anyone omogoča, da komentirajo čisto vsi.
Težava se lahko pojavi pri povečanemu številu spam komentarjev, zato je skoraj obvezno vključiti tudi opcijo Show Word Verification.
Minus je tudi to, da imajo sedaj vsi možnost anonimnega komentiranja kar prinese svoj delež komentatorjev, ki jezo in nemoč stresajo po spletu, zato je mogoče smotrno pri Comment Moderation označiti Always.
Moja koža je zelo debela, tako da je komentiranje avtomatsko dovoljeno vsem. :D

Še ena prošnja za vse, ki imate pri Comment Location označeno Popup window - zamenjajte prosim za kaj drugega, če se le da Embedded. Na mobitelu sploh ne morem komentirati pri vas, še na tablici ne gre, pa tudi na računalniku je to res zadnja možnost za katero bi se osebno odločila.

Za katero možnost ste se ve odločile? Kaj vam je/ni všeč pri njej?

No comments:

Post a Comment